La primera ministra britànica, Theresa May, es dirigirà avui als seus diputats conservadors per demanar-los el suport al seu pla de sortida de la UE que ja ha estat tombat dues vegades pel Parlament, però aquesta vegada oferirà el seu cap per convèncer els «brexiters» més durs, segons apunten cada vegada més veus al Regne Unit. May farà així un dels seus últims intents per intentar aconseguir el vot positiu als «tories». Un diputat conservador, parlant sota condició d'anonimat, va admetre que «certament és una possibilitat» que la primera ministra posi data a la seva sortida. El diari The Sun també va informar que està previst que Theresa May prometi deixar el càrrec si tira endavant el seu pla per al Brexit.

En els darrers dies, alguns diputats euroescèptics han anat deixant caure que estan disposats a donar llum verd al full de ruta de divorci de May, per poder triar després un nou líder més proper als seus postulats que pugui pilotar la nova fase de converses amb Brussel·les sobre el futur acord comercial.

May podria portar demà el seu pla novament al Parlament, que dilluns va prendre el control de les votacions a la cambra per portar les seves propostes alternatives de Brexit a escrutini avui.

En aquest sentit, els diputats britànics van demanar a la primera ministra que prengui en consideració algun dels plans per al Brexit que plantejaran avui, tot i que el Govern ja ha destacat que no hi està obligat. El Govern britànic ha insistit que l'acord de May amb la Unió Europea, rubricat al novembre després de gairebé dos anys de negociacions, és l'única manera que el Regne Unit pot sortir de la UE, tot i que el Parlament ja l'ha tombat dues vegades.

L'esperança del gabinet de May és que els diputats que estan a favor d'un Brexit sense acord donin ara llum verd al seu pla davant el perill de trobar-se amb una pròrroga llarga i fins i tot amb la retirada de la petició per sortir de la UE. Tres secretaris d'Estat van dimitir dilluns després de votar a favor de l'esmena que provocava que el Parlament passés a controlar el Brexit.