El president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, va assegurar que Albert Rivera «seria un bon ministre d'Exteriors» per defensar Espanya. En una intervenció a Melilla, Casado es va referir a l'oferiment realitzat pel president de Ciutadans (Cs) per formar un govern després de les eleccions, assenyalant que pensa que es tracta d'«una simple estratègia electoral», tot i que «dona per benvingut aquest oferiment» per a després de les eleccions una vegada que es coneguin els resultats.

En aquest sentit, Casado va manifestar que Rivera «seria un bon ministre d'Exteriors, molt millor que Josep Borrell, per defensar Espanya davant de les mentides de Mèxic o els 41 senadors francesos», tot qualificant la resposta donada pel Govern de Pedro Sánchez en aquests assumptes de «pusil·lànime».

Casado, en referència a l'oferta d'Albert Rivera de governar junts després de les eleccions, va assenyalar que entén que hi hagi partits que no vulguin compartir llistes amb el PP al Senat i no volen retirar les seves candidatures al Congrés, però que no diguin el contrari quan ja s'han tancat les candidatures perquè potser l'elector pot pensar que «no estan dient tota la veritat».

Per part seva, el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va criticar que el president del PP proposi ara al líder de la formació taronja ser el seu ministre d'Afers Estrangers en un hipotètic Govern de coalició. En la seva opinió, no és el moment d'«anar de sobrats» ni de fer «brometes» amb el futur d'Espanya.

«Espanya viu un moment seriós, els espanyols són conscients d'això i no podem estar amb aquest tipus de declaracions que el que fan és treure-li gravetat i sembla que ens estiguem prenent com una broma la situació del país», va advertir Villegas.

Paral·lelament, el portaveu de Ciutadans al Congrés i cap de llista d'aquesta formació per Toledo, Juan Carlos Girauta, va convidar el PSOE a «abandonar tota esperança» de rebre el seu suport després de les eleccions generals del 28 d'abril per a una hipotètica sessió d'investidura a favor de Pedro Sánchez; i alhora va considerar que li estranya que el líder del PP digui que «és tard» per a una coalició de Govern. «Nosaltres pensem que les coalicions de govern sí que són possibles».

La portaveu de Podem, Noelia Vera, va assenyalar que davant la proposta de Rivera d'un Govern de coalició amb el PP, ells advoquen per repetir la majoria de la moció de censura, però aquesta vegada liderada per Unides Podem, quelcom que permetria tirar endavant més mesures de les pactades amb el PSOE.