El ple de l'Eurocambra va avalar -per 410 vots a favor, 192 en contra i 51 abstencions- retardar fins el 2021 l'eliminació del canvi d'hora bianual a la Unió Europea, i no portar-la a terme a l'abril de 2019 com va plantejar inicialment la Comissió Europea. Els eurodiputats van reclamar als governs europeus coordinació perquè l'ús de l'horari d'estiu o d'hivern en els diferents estats membres no perjudiqui el funcionament del mercat únic i van demanar que la Comissió plantegi retardar la seva entrada en vigor un màxim de dotze mesos si determina que aquest desfassament li pot afectar de manera «significativa i permanent».

«Hem d'estar segurs que aquesta abolició del canvi horari estacional no té conseqüències per al mercat interior, especialment si cada Estat membre estarà en un ús horari diferent», va defensar el vicepresident del grup popular europeu, Esteban González Pons. També va destacar la necessitat d'«estar segurs» que la Comissió compta amb «mecanismes jurídics suficients» per resoldre «problemes» que plantejarà l'ús d'horaris diferents als Estats membres, «per exemple en el trànsit aeri».

Segons els terminis previstos per l'Eurocambra, als països que vulguin quedar-se amb l'horari d'estiu els ciutadans canviarien per última vegada el rellotge al març de 2021 i l'octubre de 2021 si els seus països opten per l'horari d'hivern. Els països han de comunicar a Brussel·les a l'abril de 2020 l'ús horari que volen tenir.

Els governs europeus encara no han fixat la seva posició sobre la fi del canvi horari i serà el nou Parlament Europeu sortit de les eleccions de maig el que s'encarregarà de la negociació.