El ministre espanyol d'Exteriors, Josep Borrell, es va enfadar en una entrevista en ser preguntat sobre la qüestió catalana i la possibilitat d'una reforma de la Constitució i va interrompre per uns moments la conversa, va informar la televisió alemanya Deutsch Welle. El mitjà alemany, que va difondre per primera vegada l'entrevista dimecres a la nit, va reconèixer l'incident, però, en paraules de l'entrevistador, es va justificar dient que la seva feina inclou fer preguntes incòmodes.

El Ministeri d'Exteriors va qualificar les qüestions de «capcioses i demagògiques», d'«acusacions basades en dades falses» i informació «totalment esbiaixada», i va comparar la trobada en general més com un «interrogatori acusatori» que una «entrevista periodística». «La informació totalment esbiaixada utilitzada pel periodista revela un alarmant nivell de desinformació o voluntat d'enganyar sobre la realitat espanyola», van assegurar fonts d'Exteriors.

Van afegir que el comunicador va fer «afirmacions que reprodueixen acríticament l'esquema mental de l'independentisme català» i va interrompre les respostes del ministre, que va arribar en un moment a la conclusió que no tenia «sentit» continuar «amb un exercici informativament inútil».

En el fragment de vídeo publicat, el periodista afirma que segons dades del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), el 70% dels espanyols estaria genèricament a favor de reformar la Constitució, quelcom sobre el que el ministre va manifestar els seus dubtes i va exigir interrompre la conversa.

«Parin. Està contínuament mentint. Parin aquesta gravació. S'ha acabat. No vull fer això», va dir el ministre mentre es treia el micròfon, segons les imatges que va difondre aquesta cadena i que estan editades. El vídeo es talla en aquest moment, entra la sintonia del programa i en pantalla apareix un breu text: «Després d'una breu discussió amb els seus assessors, el ministre Borrell va tornar per finalitzar l'entrevista».

Prèviament, Borrell havia dit que els catalans, a diferència dels bascos en el seu moment, no havien presentat una proposta de reforma de la Constitució davant el Congrés dels Diputats, davant el que el periodista li va preguntar sobre la possibilitat que fos el Govern central qui prengués la iniciativa.

L'entrevista va començar amb tensió perquè, en la seva primera pregunta, el periodista va presentar l'expresidenta del Parlament català Carme Forcadell com «una àvia en règim d'aïllament 15 hores al dia».

Per a una font del Ministeri d'Exteriors, a més que no sigui rellevant per al procés el fet que Forcadell sigui àvia, el periodista va usar la dada falsa de l'aïllament i, a més va emetre el judici de valor que està acusada de delictes que no ha comès. Per això, veu «inacceptable» que es faci servir tot això «per acusar el govern». Així, va assenyalar que Josep Borrell «es va mostrar ferm» defensant el sistema espanyol de valors i la independència judicial, i rebutjant tota manipulació dels successos que es van produir l'any 2017 a Catalunya.