El president de la Federació Internacional de les Societats de la Creu Roja i Mitja Lluna Roja (FICR), Francesco Rocca, va anunciar des de Caracas que d'aquí a 15 dies la FICR llançarà una operació humanitària a Veneçuela, «semblant a la de Síria», amb la qual pretén ajudar unes 650.000 persones. Rocca va explicar que la intervenció humanitària de la FICR és fruit d'unes «negociacions», de les quals no va donar detalls emparant-se en la «confidencialitat» de les mateixes. Així, no va aclarir si es van mantenir amb el Govern de Nicolás Maduro, amb l'autoproclamat «president encarregat», Juan Guaidó, o amb tots dos.

Guaidó va celebrar l'anunci, atribuint-se el mèrit d'aquesta «gran conquesta». «L'anunci de l'Església i la Creu Roja sobre l'entrada de l'ajuda humanitària és una gran conquesta de la nostra lluita. I no ens aturarem! Buscarem ajuda per al nostre sistema elèctric i per preparar l'Operació Llibertat per cessar la usurpació», va escriure a Twitter.

Per part seva, el president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar que «probablement» parlarà amb els seus homòlegs de Rússia i la Xina, Vladímir Putin i Xi Jinping, respectivament, per solucionar la crisi a Veneçuela. Moscou i Pequín han mantingut el seu suport a Maduro.

Paral·lelament, Trump sospesa dictar «sancions secundàries» contra empreses d'altres països que facin negocis amb el Govern de Maduro, amb el propòsit de tallar el finançament al president veneçolà, segons va revelar l'assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, John Bolton.