Una concentració de treballadors d'Alcoa davant el Congrés dels Diputats va derivar en moments de tensió amb la policia, la ruptura del cordó policial i la detenció d'un dels manifestants. Durant la protesta convocada pels sindicats, que es va situar entre Neptú i la Plaça de les Corts, on estava el cordó policial, diversos treballadors van llançar petards i van mostrar bengales, accions recriminades en més d'un moment pels agents. En un moment donat es van produir empentes entre policies i treballadors, que van sobrepassar el cordó policial, i diverses persones van acabar reduïdes a terra per part dels agents. Una d'elles, que pertany a la plantilla de la planta d'Alcoa a la Corunya,

va ser detinguda. En aquell moment es trobaven a la manifestació diversos diputats de Units Podem que van intentar parlar amb els agents, registrant-se llavors moments de tensió. Un dels policies es va arribar a encarar amb Antón Gómez-Reino, diputat del grup confederal.

Entre les persones a les quals els agents van reduir a terra es trobava el secretari general d'Indústria de CCOO, Agustín Martín, a qui el diputat de Podem Rafa Mayoral i el candidat d'IU per Madrid Enrique Santiago es van emportar per evitar la seva detenció. «No som ultres, som treballadors», va recordar el propi Martín.