La primera ministra britànica, Theresa May, pretén aprofitar el valor simbòlic del 29 de març, la data fixada inicialment per al Brexit, per forçar una nova votació al Parlament. May canviarà d'estratègia i sotmetrà a votació només l'Acord de Sortida -sense la declaració política sobre la futura relació comercial- amb l'esperança d'aconseguir el suport de prou diputats laboristes. El president de la Cambra, John Bercow, va donar el vistiplau als canvis introduïts pel Govern, de manera que l'acord es votarà en una sessió especial convocada per al matí d'avui.

La portaveu del Govern al Parlament, Andrea Leadsom, va advertir que la votació serà l'última oportunitat per poder aconseguir un retard en el Brexit fins al 22 de maig i aprovar tota la legislació pendent. Segons el calendari fixat pel Consell Europeu, l'extensió seria automàtica si l'acord s'aprova abans de les 11 de la nit d'avui. En cas contrari, la data de sortida seria el 12 d'abril.

L'anunci de la nova votació es va produir poques hores després que May anticipés la seva dimissió en les properes setmanes a canvi d'aconseguir el suport al seu pla per part dels diputats euroescèptics. L'exsecretari d'Exteriors Boris Johnson i l'ultraconsevador Jacob Rees Mogg van ser dels primers a confirmar que votaran a favor de l'acord si May renuncia.

Per part seva, la Comissió Europea va afirmar que «pren nota» del resultat de les votacions que van tenir lloc al Parlament britànic sobre les alternatives possibles a l'acord del Brexit, i alhora va destacar que, després de comptar «vuit nos», «ara» el que cal és un «sí» sobre la manera d'avançar en aquesta crisi.