La Cambra dels Comuns ha rebutjat aquest divendres per tercera vegada el tractat de sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) acordat amb Brussel·les, en el dia en què el país tenia previst haver materialitzat el 'divorci' del bloc europeu.

Per 286 vots a favor i 344 en contra, la cambra baixa ha refusat donar llum verda al text sobre els termes de la retirada, al final d'una jornada parlamentària en què no es s'ha sotmés a votació la declaració política que acompanya aquest document.

Un cop cantats els vots, la primera ministra britànica, Theresa May, ha dit que aquest resultat té "greus" conseqüències i ha admès que tem que la càmera hagi arribat al "límit del procés".

Amb aquest rebuig, el Govern no pot prorrogar el Brexit al 22 de maig, com s'esperava, i la nova data per a la desconnexió ha quedat fixada en el 12 d'abril, quan el Regne Unit haurà de presentar noves propostes i sol·licitar una pròrroga més prolongada o sortir del bloc europeu sense cap acord.

La cap del Govern conservadora ha avisat que, amb aquest resultat, és "gairebé segur" que el Regne Unit haurà de prendre part en les eleccions europees del proper mes de maig.

Abans que finalitzés el recompte, May ha admès que el no poder materialitzar aquest divendres el Brexit, la data original, suposa per a ella una "pena profundament personal".