El president de la Generalitat, Quim Torra, es va obrir al fet que l'independentisme negociï la investidura de Pedro Sánchez si el candidat a la Presidència pel PSOE accepta després dels comicis iniciar un diàleg amb la Generalitat sobre «tot» i amb la figura d'un relator que doni fe sobre les trobades. Torra va prometre que l'independentisme no va al Congrés a bloquejar-lo, sinó a intentar desbloquejar la situació de Catalunya, i això passa pel «dret d'autodeterminació».

«Si el senyor Pedro Sánchez té la voluntat real de diàleg i no de fer-se fotos, si vol parlar de tot, si hi ha la figura d'un relator, sí, parlem-ne», va resumir Torra, que també va dir que seria una pèssima notícia que governés una aliança entre PP, Cs i Vox.

«A Sánchez li plantejarem el que li hem plantejat a cada reunió. Parlar del dret a l'autodeterminació, que ell posi sobre la taula la proposta del Govern, i que hi hagi un relator per poder avançar en un procés clar, net i transparent de negociació», va exposar Torra.

El president de la Generalitat va assegurar que no té «cap dubte» que si Sánchez pot escollir després de les eleccions entre si pactar amb Cs o amb els partits que li van donar suport a la moció de censura, triarà la formació d'Albert Rivera, el que, segons el seu parer, posa Catalunya en risc de ser objecte d'un altre article 155 de la Constitució.

El president català, que va explicar que ha llegit fragments del llibre que va publicar recentment el cap de l'Executiu, va recordar que l'article 155 de la Constitució es va aplicar amb el suport també del PSOE, i va concloure que «la proposta estrella de Vox és aplicar el 155, i cal recordar que això el PSOE ja ho ha fet».