La Policia Nacional ha detingut vuit persones, sis menors d'edat i dos adults, per la seva presumpta relació amb dues agressions sexuals a una mateixa menor de 14 anys a les festes de la Magdalena de Castelló. Els agents estan investigant el grau de participació de cada un d'ells a les dues agressions que se'ls atribueixen.

Els sis menors han estat posats a disposició de la Fiscalia de Menors, on els prendran declaració, igual que a la víctima, mentre que els dos adults van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Castelló. Tots ells suposadament tenen relació amb dues agressions sexuals patides per la menor denunciant, tot i que ara s'haurà de concretar el seu grau d'implicació. En principi, havia transcendit la detenció de sis persones i la identificació d'altres dues, tot i que ahir ja tenien tots la condició de detinguts.

A més d'aquest cas, la Policia Nacional investiga una altra presumpta agressió sexual a una dona a les festes de la Magdalena, encara que en aquest últim supòsit no ha transcendit si la víctima és menor d'edat ni si ja hi ha algun detingut.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, va manifestar la seva «més enèrgica condemna» a l'agressió sexual a la menor i qualsevol agressió sexual en general. «Des de l'Ajuntament estem compromesos amb la lluita contra la violència contra les dones, una xacra que ens fa una societat pitjor», va afegir en un comunicat. Marco va recordar que al llarg de tot l'any, i de forma especial durant les festes, «l'Ajuntament diu alt i clar que no és no i que repudia la violència masclista». Va recordar que des de l'Ajuntament s'ha posat en marxa una campanya de sensibilització.