El Papa va assenyalar que li encantaria anar a Espanya després de rebre de mans d'una periodista espanyola una carta en nom de diversos reus empresonats a Castelló que li demanen que els visiti. El Papa va afegir posteriorment que realitzarà aquesta visita «quan hi hagi pau». La conversa es va produir durant el vol papal que traslladava Francesc al Marroc. Durant les salutacions, la corresponsal de la COPE va fer lliurament de la missiva al pontífex. «La carta-dibuix dels presos de la presó de Castelló en nom de tots els d'Espanya per demanar-li que vagi a visitar-los», va escriure la informadora al seu compte de Twitter amb fotos de la missiva. La periodista va assegurar que el Papa li va dir que «li encantaria anar a Espanya i que els agraeix el regal».

Per altra banda, Francesc i el Rei del Marroc, Mohammad VI, van demanar que a Jerusalem «es garanteixi la plena llibertat d'accés als fidels de les tres religions monoteistes i el dret de cadascuna a exercir-hi el culte». «Creiem que és important preservar la Ciutat Santa de Jerusalem com a patrimoni comú de la humanitat i, sobretot, per als fidels de les tres religions monoteistes, com a lloc de trobada i símbol de convivència pacífica, en el qual es conreen el respecte mutu i el diàleg», van escriure els dos líders en un text conjunt que van signar durant la visita del Pontífex al Marroc.

En acabar la visita de cortesia del Papa al Rei al Palau Reial de Rabat, el substitut de la Secretaria d'Estat, monsenyor Edgar Peña Parra, va llegir en italià la crida que després va ser signada pel sant pare i el monarca marroquí. En el text van destacar que «s'ha de preservar i promoure el caràcter multireligiós específic».