Un representant del Ministeri de Relacions Exteriors de Corea del Nord va definir l'assalt a l'ambaixada a Madrid el passat 22 de febrer com un «greu atac terrorista». Així mateix, va advertir que Corea del Nord està investigant si l'FBI i altres grups estan darrere d'aquest assalt. «Una intrusió il·legal d'aquest tipus és una violació greu de la sobirania de l'Estat i del Dret Internacional. Aquest tipus d'acte no ha de ser tolerat», va afegir. No obstant això, Corea del Nord no va arribar a culpar directament Washington d'aquest assalt. D'altra banda, va demanar a les autoritats espanyoles que realitzin la investigació d'una manera «responsable».

Dimecres, el grup dissident nord-coreà autoanomenat Cheollima Civil Defense (CCD) va reivindicar a través d'un comunicat difós per internet l'assalt a l'ambaixada de Corea del Nord a Madrid. No obstant això, va negar que es tractés d'un «atac» ni que hi hagués «altres governs» implicats.

En un escrit publicat a la xarxa sota el títol «Informació sobre Madrid», datat el 26 de març, Cheollima Civil Defense va assegurar que l'assalt va respondre una situació «urgent» a l'ambaixada, a la qual van ser convidats, i va destacar que en el transcurs d'aquesta acció «ningú va ser emmordassat o colpejat» i que els funcionaris van ser tractats «amb dignitat» i amb la necessària «cura».

Així mateix, el grup dissident va defensar que no es van utilitzar «armes» per respecte a Espanya i, en aquest sentit, es va disculpar amb les autoritats espanyoles per qualsevol «inconvenient» causat en haver-se vist atrapades enmig d'una situació «difícil». Els Estats Units s'han desvinculat d'aquest assalt.