01 de abril de 2019
01.04.2019
Diari de Girona

El vicepresident de l'Afganistan sobreviu al segon atemptat en un any

Abdul Rashid Dostum va sortir il·lès de l'atac, en el qual va morir un guardaespatlles i dos més van quedar ferits

31.03.2019 | 23:20
El vicepresident de l'Afganistan sobreviu al segon atemptat en un any

El vicepresident d'Afganistan, Abdul Rashid Dostum, va tornar a sobreviure a un atemptat contra la seva persona el passat dissabte, en el segon atac que pateix des que va retornar del seu exili l'any passat.

L'atac va ser una emboscada al seu comboi en el retorn de la capital de la província de Balj, Mazar-e-Sharif, al nord del país. L'assalt va causar la mort d'un dels guardaespatlles i dos més van resultar ferits, segons va explicar el portaveu del polític, Ahmad Tayenj. Segons va afegir aquest el portaveu, Dostum va decidir efectuar el viatge sabent que hi havia perill.

Fins ara, cap grup s'ha atribuït l'intent de magnicidi, que es va realitzar vuit mesos després que el polític sobrevisqués a un atemptat suïcida a l'aeroport de Kabul efectuat per l'Estat Islàmic.


Una figura controvertida

Dostum, antic senyor de la guerra, és una figura molt controvertida a l'Afganistan que ha estat acusat de segrestar i violar l'exgovernador de la província afganesa de Jauzján, Ahmad Eshchi. Així, Eshchi assegura que va ser segrestat el novembre de l'any 2016 durant un esdeveniment esportiu i va ser agredit sexualment amb un fusell d'assalt Kalàixnikov pel mateix vicepresident i els seus guardaespatlles. L'exgovernador manté la seva postura sobre que Rashid Dostum va ordenar el seu segrest perquè temia l'enorme augment de la seva popularitat que s'estava produint entre la població d'origen uzbek.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook