El còmic Volodimir Zelenski es va imposar a la primera volta de les eleccions presidencials a Ucraïna amb el 30,25 per cent dels vots, davant del 15,95 per cent de sufragis obtingut per l'actual mandatari, Petro Poroshenko, segons els resultats de les eleccions de diumenge amb el 92,09 per cent de les paperetes escrutades. La Comissió Electoral Central d'Ucraïna va explicar que Zelenski encapçala el recompte, encara provisional, amb Poroshenko en segon lloc i amb l'ex-primera ministra Iúlia Timoixenko en tercera posició, amb el 13,39 per cent dels sufragis.

En quarta posició es va situar el candidat Yuri Boiko, amb el suport de l'11,53 per cent dels electors; per davant d'Anatoli Gritsenko, amb un 6,99 per cent dels vots; Igor Smeshko, amb el 5,98 per cent; Oleg Liashko, amb un 5,47 per cent, i Ruslan Koshulinski, amb un 1,65 per cent de les paperetes. Zelenski sortia com a favorit a les enquestes per a la primera volta de les presidencials i la incògnita era qui quedaria en segona posició i podria enfrontar-se amb ell a la segona volta.

Després de conèixer la seva victòria a les urnes, Zelenski va assegurar que només es tracta del primer pas per a la seva arribada a la presidència ucraïnesa. «Aquest és només el primer pas cap a una gran victòria», va manifestar l'humorista davant els seus seguidors a Kíev, la capital del país.

Poroshenko, per la seva banda, va insistir que «hi ha molts candidats però un sol president» i va prometre recuperar les regions de Donbas i Crimea. «Començarem just després del 21 d'abril una etapa molt important per restablir la sobirania ucraïnesa en un Donbas ocupat i Crimea», va asseverar. «Farem tornar els mariners militars ucraïnesos, els nostres combatents que es troben als soterranis d'un Donbas ocupat», va afegir. Kíev considera que Crimea, que es va annexionar a Rússia el 2014, és territori ucraïnès «provisionalment ocupat».Poroshenko ha afirmat que començarà a treballar per guanyar la segona volta des d'aquest dilluns. "A partir de demà comença la lluita per la segona volta", ha declarat. "Cada un de nosaltres ha de respondre una pregunta important: si el país segueix aquest camí cap a la Unió Europea o l'OTAN o si es senti a esperar que el Kremlin ens doni permís per celebrar un referèndum", ha etzibat.

Finalment, ha insinuat que Zelenski és "un titella de (Ihor) Kolomoiski", un empresari ucraïnès. "No donarem cap opció a Kolomoiski", ha reblat.