El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va anunciar un pla de racionament elèctric de 30 dies per combatre les successives apagades que han tingut lloc al país, així com va destacar l'especial importància del subministrament d'aigua potable. «He aprovat un pla de 30 dies per anar a un règim d'administració de càrrega, d'equilibri en el procés de generació, de transmissió segura i de servei i consum al llarg i ample del país», va assegurar al seu compte de Twitter el mandatari, que va instar el «poble veneçolà a preservar la pau i a romandre en resistència amorosa per derrotar, de forma definitiva, la guerra elèctrica».

En aquest sentit, el Govern va assenyalar que l'última apagada registrada està sent investigada en profunditat. «El Govern Bolivarià de Veneçuela segueix imprimint tota la seva força i la de les treballadores i treballadors del sistema elèctric nacional per estabilitzar el servei d'energia elèctrica a tot el país», assenyalava un comunicat.

«Els atemptats terroristes han estat perpetrats per mans criminals que ja havien anunciat el seu propòsit de manera descarada en diferents locucions polítiques de produir danys de consideració al pati de transmissió de la central hidroelèctrica Simón Bolívar, a Guri, i a l'entramat de les línies de transmissió», va explicar el Govern.

Per altra banda, paramilitars chavistes i les temudes Forces Especials de la Policia Nacional Bolivariana (PNB) van reprimir diumenge les protestes a Caracas, Barquisimeto i altres municipis veneçolans després d'una setmana d'apagades.

La desesperació de la societat veneçolana va empènyer centenars de persones a protestar de manera pacífica davant el col·lapse elèctric i exigir la renúncia de Nicolás Maduro. Alguns ho van fer molt a prop del Palau presidencial de Miraflores, territori «protegit» pels paramilitars bolivarians, que primer van amenaçar-los i van assetjar-los per acabar disparant contra els presents, provocant almenys dos ferits, un home i una jove, segons denúncies de veïns i activistes socials.