El Parlament britànic va tornar a dir «no». Westminster va mantenir el bloqueig sobre el Brexit i va rebutjar quatre plans alternatius a l'acord de Theresa May amb la UE. En una sèrie de vots indicatius, la Cambra dels Comuns va fracassar en l'intent d'obtenir una majoria de vots favorables en alguna de les quatre opcions plantejades pels diputats. La que va estar més a prop d'obtenir l'aval de la cambra va ser la moció proposada per Ken Clarke, que apostava per mantenir el Regne Unit dins de la unió duanera. Els diputats també van descartar l'opció del mercat interior, la que requeria sotmetre a un vot públic qualsevol acord del Brexit i la de revocar la sortida del Regne Unit si no era possible un acord.

D'aquesta manera, el Parlament va rebutjar les quatre propostes plantejades que acostaven el Regne Unit a un Brexit «tou» o a la repetició del referèndum, de manera que el bloqueig polític continua vigent. En concret, la proposta per a una unió duanera amb la UE va ser derrotada per un estret marge de 276 contra 273 vots, mentre que la proposta d'un «mercat comú 2.0» o «via noruega» va ser derrotada per 282 contra 261 vots. En el cas de la proposta d'un «vot de confirmació» per a la solució que pacti el Parlament, va ser derrotada per 295 vots contra 268. L'última proposta, la de revocar la invocació de l'article 50 del Tractat de Lisboa per a la sortida de Regne Unit de la UE en cas d'una sortida sense acord, va ser la que va quedar més lluny de l'aprovació amb 292 vots en contra i 191 a favor.

Cap d'aquestes propostes era legalment vinculant, de manera que el Govern no hagués tingut obligació d'adoptar-les. Mentrestant, l'Executiu continua defensant l'Acord de Retirada pactat amb Brussel·les i rebutjat ja en fins a tres ocasions pel Parlament. Ara la primera ministra, Theresa May, té fins el 12 d'abril per sol·licitar una ampliació de la permanència a la UE per negociar un altre acord o apostar per una sortida sense acord del bloc.

Important dimissió

Una de les novetats de la sessió va ser la decisió del diputat conservador Nick Bols -impulsor de la proposta del «mercat comú 2.0»- de dimitir com a membre del Partit Conservador. «No puc seguir representant aquest partit que no fa esforços per aconseguir compromisos», va argumentar.

En l'àmbit polític, el partit laborista va ordenar als seus diputats que avalessin les tres propostes per a un Brexit «tou», però aquest suport no va ser suficient. A més, els deu diputats del Partit Democràtic Unionista d'Irlanda del Nord van rebutjar les quatre propostes.