El Tribunal Suprem de Justícia de Veneçuela va ordenar a l'Assemblea Nacional Constituent -controlada per l'oficialisme- la revocació de la immunitat parlamentària del líder opositor Juan Gauidó, qui es va autoproclamar president encarregat de Veneçuela el passat 23 de gener. «Se li sol·licitarà al president de l'Assemblea Nacional Constituent que es procedeixi al violació de la immunitat parlamentària de Juan Guaidó per vulnerar les mesures imposades pel tribunal», va anunciar el president del Suprem, Maikel Moreno.

Guaidó va treure importància a la decisió i va destacar la «falta de valor» del Suprem. «Poden agafar la seva inhabilitació i fer el que necessitin, perquè ni tan sols han tingut el valor de fer-ho, van dir 'envia-li a l'ANC?», va assegurar Guaidó.

Per part seva, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va assegurar que s'està desenvolupant un «cop d'Estat elèctric» que busca portar el país a un estat de «desesperació i violència» i va explicar que les autoritats continuen treballant per a la protecció i estabilització dels serveis d'electricitat i aigua."El cop té com a centre el front elèctric, llevar-li l'electricitat al país i amb això l'aigua al poble per portar-lo a un estat de desesperació i violència", ha expressat el dirigent del país caribeny en declaracions difoses per la televisió nacional.