La líder del partit Batkivschina (Pàtria), Iúlia Timoixenko, no «regalarà» el seu suport després de la seva eliminació a la primera volta de les eleccions presidencials ucraïneses. El còmic Vladimir Zelenski va obtenir el 30,2% dels suports, segons va informar la Comissió Electoral Central després de l'escrutini de gairebé el 98% dels vots. Petró Poroixenko, l'actual mandatari, va quedar per darrere amb un 15,9% dels vots. La segona ronda tindrà lloc el 21 d'abril, i la renúncia de Timoixenko a entrar en el joc d'aliances deixa la competició més oberta que mai.

«Crec que cap dels candidats que, segons la decisió de la Comissió Electoral, participarà a la segona ronda serà capaç de fer front als desafiaments i podrà aturar la guerra ni la pobresa. Per tant, no puc assumir la responsabilitat de donar cap consell ara», va assenyalar.

La líder del partit Batkivshchina planeja ara concentrar els seus esforços a les eleccions parlamentàries que es duran a terme a Ucraïna durant la tardor. Les majories que surtin d'aquí seran decisives perquè el president elegit pugui tirés endavant el seu programa.

Timoixenko va declarar que no recorrerà als tribunals els resultats de la primera volta de les eleccions presidencials que es van celebrar diumenge passat. La candidata es va quedar fora de la segona ronda en obtenir el tercer lloc amb el 13,39% dels vots, a una mica més de dos punts de Poroixenko.Segons Timoixenko, els resultats de les eleccions van ser manipulats, però no donarà batalla legal. "No acudirem als tribunals i la raó és molt simple, durant la celebració d'aquestes eleccions recorrem en més d'una ocasió a la justícia, però després de les reformes del sistema judicial aquest ha estat 'privatitzat' pel president actual i ara funciona de una manera tan falsa com els comicis que acaben de celebrar-se ", va dir Timoixenko en una roda de premsa.