El president de Ciutadans, Albert Rivera, va anunciar el fitxatge de l'exdirigent del PP i expresident del Govern balear José Ramón Bauzá per a la llista al Parlament Europeu que presentarà el seu partit per als comicis del 26 de maig. «Anirà a la llista» europea perquè «ha lluitat contra el nacionalisme a les Balears» i «ha dit que està fart que es facin concessions al nacionalisme»,així com va destacarl'experiència política de l'expresident autonòmic i exsenador popular.

La candidatura de Ciutadans a les eleccions europees estarà encapçalada pel responsable d'Economia i Ocupació del partit, Luis Garicano, al qual seguiran, per aquest ordre, l'eurodiputada d'UPyD Maite Pagazaurtundua, l'exdiputada socialista i exsecretària d'Estat Soraya Rodríguez, l'eurodiputat de Cs Javier Nart i, en cinquè lloc, José Ramón Bauzá.

Per altra banda, l'expresident del PP basc i eurodiputat Carlos Iturgaiz va confirmar que abandona la política i que comença «amb il·lusió una nova etapa» a la seva vida. Aquesta decisió arriba només dos dies després de conèixer-se la llista europea del PP, en què el partit l'ha situat en el lloc 17, amb molt poques possibilitats d'aconseguir escó. «Marxo amb l'orgull d'haver defensat a Europa i el País Basc, sota les sigles del meu partit, la unitat d'Espanya, haver combatut al nacionalisme, lluitat contra el terrorisme i haver defensat les víctimes», va assegurar Iturgaiz.

Investiguen Ortega Smith

En un altre ordre de coses, la Fiscalia de València ha obert diligències d'investigació per un possible delicte d'odi arran de la denúncia que va ser interposada per Musulmans contra la Islamofòbia contra el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, per unes declaracions en què, segons aquesta associació, «fomentava la creació d'una atmosfera de temor i rebuig cap a les comunitats musulmanes».