L'Assemblea Nacional Constituent (ANC) de Veneçuela, controlada pel chavisme, va aprovar un decret per revocar la immunitat parlamentària del líder opositor Juan Guaidó, qui es va autoproclamar president encarregat de Veneçuela el passat 23 de gener. Durant la sessió celebrada al ple de l'ANC, els legisladors van prendre la decisió seguint la sol·licitud del Tribunal Suprem de Justícia (TSJ).

«Queda autoritzada formalment la continuació del judici i que la nostra Justícia segons la Constitució i la llei s'encarregui d'aplicar els mecanismes previstos en els diferents codis processals penals», va explicar el president de l'ANC, Diosdado Cabello.

El TSJ de Veneçuela va ordenar dilluns a l'ANC la revocació de la immunitat a Guaidó després del desacatament comès per l'opositor a la prohibició de sortir del país emesa pel TSJ. El tribunal va ratificar a més les mesures cautelars imposades a Guaidó: prohibició de sortida del país fins que culmini la investigació, bloqueig de comptes bancaris, declaratòria de desacatament i una multa de 200 unitats tributàries.