El president dels EUA, Donald Trump, va asegurar de nou, erròniament, que el seu pare va néixer a Alemanya, durant una conferència de premsa amb el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg. Trump va fer aquestes declaracions mentre criticava la cancellera alemanya, Angela Merkel, el país de la qual, va dir el president nord-americà, «no està pagant la seva part justa» amb l'aliança militar.

«Tinc un gran respecte per Angela i tinc un gran respecte pel país», va dir Trump. «El meu pare era alemany, va néixer en un lloc molt meravellós a Alemanya, així que tinc una gran sensació d'Alemanya». El pare de Trump, Fred Trump, realment va néixer a Nova York. L'avi de Trump, Friedrich Trump, sí va néixer a la localitat alemanya de Kallstadt.

Segons un historiador alemany, Friedrich Trump va emigrar als Estats Units el 1885, escapant de la pobresa i suposadament atenent els miners durant la Febre de l'Or a l'oest del país. Va tornar a Alemanya el 1901 i es va enamorar d'Elisabeth Christ, amb qui va contreure matrimoni abans de tornar als EUA.