El periodista australià Julian Assange serà expulsat d'aquí a «unes hores o dies» de l'ambaixada d'Equador a Londres, segons va poder saber el portal Wikileaks. Al seu compte de la xarxa social Twitter, Wikileaks va assenyalar que havia pogut saber d'una alta font de l'Estat equatorià que el fundador d'aquest portal sortirà de la legació diplomàtica i que hi ha un acord amb el Regne Unit perquè es procedeixi al seu arrest.

Per part seva, el ministre equatorià de Relacions Exteriors i Mobilitat Humana, José Valencia, va qualifcar a Twitter de «rumors sense fonament» la imminent sortida d'Assange de l'ambaixada del país andí a Londres, però poc després va eliminar els missatges.

«Els rumors de la imminent sortida d'Assange estan apareguent des de fa mesos. El Govern no farà comentaris sobre els actuals rumors, que a més són insultants», va assenyalar el titular de la diplomàcia equatoriana al seu perfil de Twitter, tot afegint que «l'Equador pren les seves decisions de manera sobirana i independent d'altres països». «L'asil diplomàtic és una facultat sobirana d'un Estat, que té el dret d'atorgar-lo o retirar-lo quan ho consideri justificat», va destacar.

Assange està refugiat a l'ambaixada de l'Equador des de 2012 per evitar la seva extradició a Suècia, que llavors sol·licitava la seva entrega per presumptes delictes sexuals. La seva petició d'asil a l'Equador es va produir al final d'un llarg procés d'extradició a Suèciaals als tribunals britànics i va donar inici a un cas difícil de solucionar, ja que el Regne Unit es nega a facilitar-li un salconduit que li permeti viatjar a l'Equador.