El líder del PP, Pablo Casado, va anunciar que el seu partit presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei d'Abusos Policials aprovada dijous al Parlament basc. Segons va destacar, va ser una sessió en què els policies i guàrdies civils van ser «insultats de manera absolutament indigna» per part de Bildu i, tot i això, el PSE-EE «va votar a favor» d'aquesta norma «falsa» i «ofensiva» que «intenta confondre víctimes amb botxins».

El Parlament basc va aprovar aquesta reforma de la llei de reparació de víctimes d'abusos policials que havien impulsat el PNB i el PSE-EE gràcies al fet que EH Bildu i Elkarrekin Podem es van abstenir, mentre que el PP va votar-hi en contra. En el debat es va viure una gran bronca, ja que un diputat de Bildu va comparar amb «nazis de Nuremberg» membres de la Policia i la Guàrdia Civil.

Per part seva, la portaveu del Govern, Isabel Celaá, va recordar a Bildu que encara té pendent «demanar perdó» pels «crims» perpetrats per la banda terrorista ETA i va lamentar que dijous perdessin aquesta oportunitat durant el debat al Parlament basc de la llei d'abusos policials.

Celaá va qualificar les expressions d'Arzuaga d'«inacceptables per a qualsevol democràcia», tot afegint que el parlamentari basc hauria d'haver començat la seva interlocució «demanant perdó pels crims d'ETA». Celaá va aclarir que la llei d'abusos policials no inclou cap punt «que compari les víctimes d'ETA» amb les d'alguns excessos policials.