L'Audiència Nacional va acordar exculpar l'expresident murcià Pedro Antonio Sánchez per la seva presumpta implicació en la trama Púnica a aquesta comunitat autònoma en entendre que «el suposat frau no passa de la simple sospita». Sánchez va ser acusat de concertar treballs amb l'informàtic expert en reputació a Internet Alejandro de Pedro per a «netejar» amb diners públics seva imatge a les xarxes socials amb motiu de la campanya per a les eleccions a la Presidència de l'autonomia el 2015.

Segons l'acte, «totes les diligències practicades, testificals incloses, coincideixen que, més enllà de les comunicacions internes entre empleats, el suposat frau no passa de la simple sospita». Afirma, igualment, que les comunicacions referides a Pedro Antonio Sánchez dies abans de les detencions «admeten diverses interpretacions».

Per això, el material probatori de què disposa la Sala «no té aptitud per generar un mínim de certesa que justifiqui la prossecució d'aquesta instrucció, en no quedar acreditat el suposat frau que se suposava voldrien dur a terme a través de la Conselleria d'Educació», i acorda, per això, el sobreseïment provisional respecte Pedro Antonio Sánchez.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licitava dos anys de presó per a ell pels delictes de frau, suborn i revelació d'informació reservada. La resolució no és ferma i contra ella es pot interposar recurs de reforma i/o apel·lació davant aquest jutjat en el termini de tres dies.