10 de abril de 2019
10.04.2019
Diari de Girona

Declaren l'emergència a Nova York per un brot de xarampió entre els jueus

Les autoritats multaran amb 1.000 dòlars les persones que es neguin a rebre la vacuna triple vírica

09.04.2019 | 23:55
Declaren l'emergència a Nova York per un brot de xarampió entre els jueus

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, va declarar l'emergència de salut pública en algunes parts del barri de Williamsburg, del districte de Brooklyn, a Nova York, per un brot de xarampió a la comunitat jueva ortodoxa, reticent a les vacunes. Els no vacunats en aquestes zones han de rebre la triple vírica (xarampió, galteres i rubèola) o s'enfrontaran a multes de 1.000 dòlars.

Segons dades del consistori novaiorquès, fins a la data s'han confirmat 285 casos des del començament del brot a l'octubre, i molts d'aquests nous casos s'han confirmat en els darrers dos mesos. La gran majoria són nens menors de 18 anys (246 casos), i també hi ha 39 adults. No hi ha hagut morts associades amb aquest brot, encara que sí hi ha hagut complicacions, incloent 21 hospitalitzacions, amb cinc ingressos a la unitat de cures intensives (UCI).

Aquesta declaració d'emergència de salut pública es produeix després que el Departament de Salut de la ciutat recomanés la setmana passada a tots els centres d'estudis de la Torà i del Talmud i llars d'infants a la comunitat jueva ortodoxa de Williamsburg que excloguessin els estudiants no vacunats. Ara, l'ordre és obligatòria: «Qualsevol escola que no compleixi serà multada i podria ser objecte de tancament», va advertir l'Ajuntament de Nova York. La vicealcaldessa de Salut i Serveis Humans, Herminia Palacio, va advertir que «quan les persones decideixen no vacunar els seus fills, estan posant-los en perill, així com altres persones».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook