L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, va declarar l'emergència de salut pública en algunes parts del barri de Williamsburg, del districte de Brooklyn, a Nova York, per un brot de xarampió a la comunitat jueva ortodoxa, reticent a les vacunes. Els no vacunats en aquestes zones han de rebre la triple vírica (xarampió, galteres i rubèola) o s'enfrontaran a multes de 1.000 dòlars.

Segons dades del consistori novaiorquès, fins a la data s'han confirmat 285 casos des del començament del brot a l'octubre, i molts d'aquests nous casos s'han confirmat en els darrers dos mesos. La gran majoria són nens menors de 18 anys (246 casos), i també hi ha 39 adults. No hi ha hagut morts associades amb aquest brot, encara que sí hi ha hagut complicacions, incloent 21 hospitalitzacions, amb cinc ingressos a la unitat de cures intensives (UCI).

Aquesta declaració d'emergència de salut pública es produeix després que el Departament de Salut de la ciutat recomanés la setmana passada a tots els centres d'estudis de la Torà i del Talmud i llars d'infants a la comunitat jueva ortodoxa de Williamsburg que excloguessin els estudiants no vacunats. Ara, l'ordre és obligatòria: «Qualsevol escola que no compleixi serà multada i podria ser objecte de tancament», va advertir l'Ajuntament de Nova York. La vicealcaldessa de Salut i Serveis Humans, Herminia Palacio, va advertir que «quan les persones decideixen no vacunar els seus fills, estan posant-los en perill, així com altres persones».