El president del Govern, Pedro Sánchez, no ha voler pronunciar-se sobre la proposta que va realitzar Miquel Iceta que s'indultés els líders independentistes, evitant descartar aquesta possibilitat. Va afirmar que no es pronuncia ara sobre aquesta qüestió perquè és el president del Govern i ha de respectar la feina de jutges i fiscals, la independència del poder judicial i el principi de presumpció d'innocència.

En tot cas, va deixar clar que, «una vegada hi hagi sentència, el poder polític haurà de posicionar-se», alhora que va defensar el seu compromís, «demostrat aquests anys», amb la «integritat territorial, la sobirania nacional i la Constitució espanyola», recordant de nou el seu suport a l'article 155 de la Constitució davant els trencaments de la mateixa i de l'Estatut català que havien portat a terme els líders independentistes. Un menyscapte que es va restituir amb una «resposta ferma, serena i proporcional», va insistir.

En aquest sentit, el líder del PP, Pablo Casado, considera que el cap de l'Executiu havia «reconegut» que hi haurà indult als líders independentistes de l'1 d'octubre que estan sent jutjats pel Tribunal Suprem. Es va mostrar convençut que si guanya el PSOE les eleccions generals hi haurà indults, mediació internacional i consulta d'autodeterminació.

«Igual que no ha negat que tornarà a pactar amb els separatistes i igual que no ha negat aquesta via de mediació internacional, per la qual també li han preguntat i no ha rebutjat», va afirmar, per afegir que Sánchez «farà exactament el que li demani Torra, com ja va fer a Pedralbles», en al·lusió a la trobada que tots dos van celebrar en aquest palau el passat mes de desembre.

Paral·lelament, el president del PP va negar que pretengui abaixar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) que el Govern socialista ha fixat en 900 euros des d'aquest any i es va remetre a la negociació que segons la seva opinió caldrà dur a terme després de les eleccions amb la patronal i els sindicats. Casado va ser preguntat en una entrevista a Onda Cero si intentarà rebaixar la pujada de l'SMI impulsada per l'Executiu de Pedro Sánchez i va respondre que el que farà serà «complir la negociació» que va portar el Govern del PP «amb acord de la patronal i els sindicats per pujar l'SMI a 850 euros l'any 2020» i a més respectant la pujada «que ja es va fer als anys anteriors».

Per part seva, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, es va comprometre a ampliar d'un a dos anys la tarifa reduïda en les quotes que paguen els nous autònoms, de manera que durant aquest període només hagin d'abonar 50 euros al mes. Rivera també va proposar que els que tinguin uns ingressos inferiors al salari mínim no hagin de donar-se d'alta a la Seguretat Social ni pagar quotes fixes cada mes, i tampoc aquells que realitzin la seva activitat de forma no habitual. Aquests autònoms no haurien de pagar IVA i només estarien obligats a fer una declaració de la renda anual.