11 de abril de 2019
11.04.2019
Diari de Girona

El suïcidi assistit d'una dona a Madrid passa a un jutjat de violència masclista

El marit va reconèixer que va ajudar a morir la seva esposa i va quedar en llibertat sense mesures cautelars

11.04.2019 | 00:48
El suïcidi assistit d'una dona a Madrid passa a un jutjat de violència masclista

El jutge de Madrid que investigava el cas de la mort de María José Carrasco amb ajuda del seu marit Ángel Hernández ha decidit inhibir-se a favor d'un jutjat de Violència contra la Dona. La decisió del titular del Jutjat d'Instrucció número 25 de Madrid suposa un nou gir en el cas del suïcidi assistit de María José Carrasco, una dona malalta d'esclerosi múltiple que fa uns dies es va treure la vida amb l'auxili del seu marit.

Ángel Hernández, que va reconèixer els fets, va passar a disposició de la jutge que estava de guàrdia, el 36 de Madrid, que va decidir deixar-lo en llibertat sense mesures cautelars investigat per un delicte d'auxili o cooperació al suïcidi. Aquesta jutge es va inhibir respecte el número 25, que és l'òrgan que coneixia del procediment, atès que és el que es trobava de guàrdia de diligències quan es van conèixer els fets i el que va procedir a l'aixecament del cadàver. Però, ara, el jutge del 25 ha decidit que el cas s'investigui en un jutjat de Violència contra la Dona.

En tot cas, el delicte que s'imputa a Hernández segueix sent el d'auxili o cooperació al suïcidi, tipificat a l'article 143 del Codi Penal i que estableix penes que van des dels dos fins als deu anys de presó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook