La Fiscalia General de l'Estat va anunciars que recorrerà la decisió del jutge instructor d'inhibir-se en favor d'un jutjat específic de Violència sobre la Dona davant el cas de María José Carrasco, dona afectada d'esclerosi múltiple en fase terminal a la qual el seu marit va ajudar a teure's la vida. La Fiscalia considera que aquest no és un cas de violència de gènere perquè no hi ha un context de «dominació i discriminació» de l'home sobre la dona.

Així ho va avançar la fiscal de Sala de Violència sobre la Dona, Pilar Martín Nájera, en una compareixença que va ser convocada després de conèixer-se la decisió de la jutge titular del Jutjat d'Instrucció número 25 de Madrid, de derivar-lo a un de violència contra la dona.

«No compartim ni la decisió ni els arguments en què s'ha basat el jutjat per acordar aquesta inhibició», va assenyalar Martín Nájera, que va afegir que, segons el parer de la Fiscalia, en el cas de la mort de María José Carrasco «des del primer moment ja concorren circumstàncies i elements» que «exclouen i eliminen» la violència de gènere.