13 de abril de 2019
13.04.2019
Diari de Girona

La confessió del presumpte assassí de Laura Luelmo no es va gravar correctament

La Fiscalia considera que aquest fet no té transcendència, mentre que la defensa de Bernardo Montoya no descarta demanar que quedi en llibertat

13.04.2019 | 00:51
Bernardo Montoya, poc després de ser detingut.

La primera declaració davant la jutge del Jutjat d'Instrucció 1 de Valverde del Camino (Huelva) de Bernardo Montoya, investigat per matar la jove professora Laura Luelmo a la localitat d'El Campillo el passat mes de desembre, en què va confessar l'autoria del crim, no es va gravar correctament en no estar connectat un cable d'àudio a l'equip informàtic. No obstant això, la Fiscalia de Huelva «no veu que aquesta circumstància afecti» en existir una transcripció elaborada per una lletrada de l'Administració de Justícia. Segons van explicar fonts de la Fiscalia, la transcripció de la declaració té «la mateixa validesa» que un enregistrament d'àudio, si bé van apuntar que aquesta «no té la literalitat i l'apreciació» que sí té l'àudio. En aquest sentit, el Ministeri Públic va assenyalar que anteriorment no existia aquesta tecnologia i les transcripcions eren la prova vàlida de les declaracions a les instruccions i els judicis.

En tot cas, el representant legal de Bernardo Montoya, Miguel Rivera, va assenyalar que davant la situació que no s'hagi registrat aquesta confessió i havent-hi una segona declaració exculpatòria del mateix Montoya, no descarta demanar per a aquest la posada en llibertat. En aquesta línia, l'advocat defensor va explicar que per aquestes circumstàncies, unides al fet que algunes garanties processals «brillen per la seva absència», no descarta demanar «una o una altra mesura». Així, va afirmar que dilluns que ve anunciarà el proper pas a donar en la seva estratègia de defensa.

Cal recordar que Bernardo Montoya segueix intern a la presó de Morón de la Frontera (Sevilla), després del seu ingrés la matinada del dia 22 de desembre al mòdul d'infermeria del centre penitenciari de Huelva amb un intern de suport per reforçar la seva vigilància. No obstant, donada l'entitat del delicte investigat, s'ha considerat oportú el seu trasllat de la província de Huelva. La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Valverde del Camino va decretar el dia 22 l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook