13 de abril de 2019
13.04.2019
Diari de Girona

Corbyn demana a Theresa May que impedeixi l'extradició d'Assange

Garzón, cap de l'equip d'advocats del fundador de Wikileaks, afirma que als EUA no hi hauria un judici just

13.04.2019 | 00:51
Corbyn demana a Theresa May que impedeixi l'extradició d'Assange

El líder de l'oposició laborista, Jeremy Corbyn, va demanar a la primera ministra britànica, Theresa May, que impedeixi l'extradició de Julian Assange, detingut dijous després de gairebé set anys de tancament a l'ambaixada equatoriana a Londres. «El Govern hauria d'oposar-se a la seva extradició per treure a la llum les atrocitats de les guerres de l'Afganistan i l'Iraq», va escriure Corbyn a Twitter.

«No pots arribar a una casa que t'acull amb afecte, que et dona de menjar, que et cuida i després començar a denunciar l'amo de casa», va afirmar el president equatorià, Lenin Moreno, en afirmar que «la paciència de l'Equador té el seu límit: som tolerants, però no estúpids, s'ha tret l'asil a aquest malcriat».

Per part seva, l'exjutge i cap de l'equip d'advocats d'Assange, Baltazar Garzón, va assegurar que el fundador de Wikileaks no tindria un judici just als Estats Units, que «persegueix políticament» qui va mostrar al món «les violacions sistemàtiques de drets humans» d'aquest país. «És una contradicció que s'intenti perseguir Assange, que va posar a disposició del món sencer les violacions sistemàtiques de drets humans dels Estats Units, tant a l'Iraq com a l'Afganistan, i que no s'investiguin les mateixes atrocitats», va dir.

En aquest sentit, l'Oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans va demanar a les autoritats pertinents que garanteixin que el fundador de Wikileaks rebi un judici just. «Esperem que totes les autoritats pertinents confirmin el dret d'Assange a rebre un judici just, fins i tot en qualsevol procediment d'extradició que es doni», va explicar la portaveu de l'ONU als EUA, Ravina Shamdasani.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook