El president del PP, Pablo Casado, va avisar ahir des de Valladolid que després de les eleccions espanyoles del 28 d'abril «no hi ha llibre de reclamacions» ni «segona volta» i va alertar de les conseqüències de votar «trànsfugues» i gent que «acaba d'arribar», en referència a Vox i Ciutadans. «Espanya se la juga per als pròxims quatre anys en els quals es posarà negre sobre blanc el país que volem», va remarcar Casado, que va avisar aquells que es plantegen votar Vox, o també Cs, que poden adonar-se quan ja no hi hagi «marxa enrere» que han apostat per algú que «no en tenia ni idea, ni havia gestionat mai res, no tenia equip» i simplement «venia fum».

El líder del PP també va demanar el vot per evitar que Carles Puigdemont sigui «ministre d'Exteriors», Quim Torra «ministre d'Administracions Territorials», Pablo Iglesias «ministre d'Interior» i Arnaldo Otegi «ministre de Justícia» d'un govern de Pedro Sánchez. «No podem rebre aquesta humiliació», va dir. «Anem a impedir-ho», va remarcar Casado. «El socialisme és només la guarnició del plat que ens espera el 29 d'abril si no ho evitem. El plat principal són ERC, JxCAT, PDeCAT, Otegi, Pablo Iglesias i Podem», va alertar el president dels populars, que va assegurar que deixar Sánchez a la Moncloa és «deixar a la guineu a la cura de les gallines». «Trencaran Espanya», va dir Casado, que va afirmar que no ho poden «tolerar».

El candidat del PP va prometre defensar la «unitat d'Espanya» i va dir que «tornarà l'autonomia» a Catalunya i la rescatarà «de les urpes de l'independentisme», de l'adoctrinament a les escoles i de la propaganda a TV3». «Sí és sí a la legalitat, a la unitat d'Espanya», va insistir Casado, que va afirmar que l'únic que ho pot assegurar és el PP, un partit «fiable, ràpid, eficient, que val la pena i no decep».

Casado també va fer referència a la mà estesa del líder de Cs, Albert Rivera, que insisteix en un govern de coalició amb el PP i retreu al seu president que no respongui clarament. «Quan guanyem les eleccions ja pactarem», va dir Casado, que també va contestar les crítiques de Cs, que l'anomenen a una campanya a les xarxes socials «Pablo Cansado» i li demana que no «tiri la tovallola». El popular va atribuir les crítiques al «nerviosisme» de Cs i va negar no tenir «energia».

Durant l'acte, el líder dels populars va anunciar que vol impulsar un programa d'intercanvi d'estudiants universitaris de l'Estat amb Llatinoamèrica, el programa «Columbus», inspirat amb els intercanvis «Erasmus» a la Unió Europea. El líder del PP va explicar que vol reforçar els lligams amb Llatinoamèrica i reforçar la marca Espanya. «Fem d'Espanya el nucli de l'espanyol», va dir.

Finalment, Casado va insistir que farà una llei contra l'ocupació il·legal perquè es pugui desallotjar en 24 hores i imposar penes de presó d'entre 1 i 3 anys a aquelles persones reincidents en l'ocupació d'habitatge.