El Govern mexicà i diversos líders empresarials es van reunir amb els seus homòlegs estatunidencs i van criticar les amenaces del president Donald Trump de tancar la frontera i li van instar a eliminar els aranzels a l'acer que han dificultat la ratificació d'un acord comercial negociat l'any passat. Aquestes peticions es van produir enmig d'una trobada que pretenia trobar una solució als retards que s'estan produint a la frontera i que estan perjudicant els exportadors; així com per a accelerar la ratificació d'un acord comercial entre totes dues regions i discutir sobre els aranzels als metalls.

El president de la Cambra de Comerç estatunidenc, Tom Donohue, va dir durant una roda de premsa que els Estats Units hauria d'eximir a Mèxic i el Canadà dels aranzels a l'acer i alumini imposats per Trump en el mes de juny passat abans que el Congrés aprovi l'acord per a reemplaçar el TLCAN. «Per aquesta raó som els primers a sortir per a advertir sobre les conseqüències desastroses de tancar la frontera entre els Estats Units i Mèxic», va reiterar Donohue, assegut al costat del president mexicà Andrés Manuel López Obrador, qui va aplaudr aquest discurs.

Mèxic i el Canadà volen que Trump elimini els aranzels als metalls abans que els seus legisladors aprovin el pacte acordat al setembre conegut com el Tractat dels Estats Units-Mèxic-el Canadà (T-MEC). A més, en aquests últims mesos les tensions a la frontera han dificultat encara més aquest procés. Després d'un augment en els sol·licitants d'asil que han viatjat principalment a través de Mèxic des de països de Centreamèrica, el mandatari estatunidenc va amenaçar amb tancar la frontera si Mèxic no detenia immediatament la immigració il·legal. Més tard, el seu Govern va desplegar agents fronterers per a vigilar la frontera, la qual cosa va generar retards que han elevat els costos en diverses indústries.

En aquesta roda de premsa també va intervenir Carlos Salazar, president del Consell Coordinador Empresarial (CCE) de Mèxic, que va destacar en el seu discurs que esperava que el govern dels Estats Units entengués la necessitat de mantenir oberta la frontera.