14 de abril de 2019
14.04.2019
Diari de Girona

Pedro Sánchez creu que té «a tocar» una majoria estable per formar govern

Afirma que Vox no aporta res de nou a la política espanyola i alerta del «triple risc» de la dreta El líder del PSOE nega cap pacte ocult amb els independentistes i promet una reforma de la Constitució per blindar les pensions

14.04.2019 | 00:32
Pedro Sánchez, durant la seva intervenció d'ahir a Tenerife.

El candidat a la presidència del Govern espanyol pel PSOE, Pedro Sánchez, ha reclamat una majoria «estable» per poder governar amb tranquil·litat, i ha considerat que els PSOE la té «a tocar». No ha rebutjat, això sí, «parlar amb tothom», tot i que sempre «dins la Constitució». Sánchez va participar ahir en un acte de campanya al municipi d'Arona (Tenerife) en un auditori davant de 1.200 persones.

Durant el seu discurs el líder del PSOE va assegurar que el partit és molt a prop de guanyar unes eleccions generals «per primer cop en 11 anys» i que ho faci amb una àmplia majoria que li permeti dependre «de les seves pròpies forces», parlant amb tots els partits, però governant en solitari.

Ja en un acte divendres a Castelló i per desactivar les acusacions de pactes ocults amb l'independentisme va recordar que els partits catalans van tumbar el seu projecte de pressupostos, motiu pel qual va haver de convocar eleccions.

Pedro Sánchez també va parlar de Vox, de qui va dir que no aporta res de nou al panorama polític estatal perquè «Blas Piñar ja hi era, al principi de la democràcia». Sánchez ha considerat que PP i Ciutadans «s'equivoquen», perquè en lloc de «moderar» el discurs de l'extrema dreta «Vox els radicalitza».

En l'acte de campanya celebrat a les Illes Canàries Sánchez va tornar a advertir que si «la dreta amb tres sigles» suma farà «el mateix que ha fet a Andalusia».


El «triple risc» de la dreta

A banda, va assegurar que si torna la dreta, hi ha un «triple risc», la corrupció, la desigualtat i la confrontació territorial. Per això apel·lava a votar l'única «proposta sensata», que és la que, segons ha dit, proposa el seu partit.

Pedro Sánchez, que va assegurar que «la bona gent no roba, no insulta, no menteix i no espia», també va voler desmuntar l'argument dels partits de dretes segons el qual ha governat sotmès als dictats dels independentistes. «Vam presentar una moció de censura i els independentistes hi van votar a favor. Vol dir que si no ho haguessin fet Mariano Rajoy seguiria governant en connivència amb els independentistes?», es va preguntar.

Finalment, el líder socialista va dedicar bona part del seu discurs a desgranar els progressos socials que s'han fet en deu mesos de govern. Però va admetre que els han quedat «coses al tinter».

Una d'aquestes, i davant les propostes que qüestionen el sistema públic de pensions, és reformar la Constitució espanyola per blindar aquestes prestacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook