El líder del PP i candidat a la presidència del Govern, Pablo Casado, va prometre ahir crear un ministeri de família si guanya les eleccions generals el proper 28 d'abril, perquè afronti l'«hivern demogràfic» que pateix Espanya, la despoblació i el «risc de sostenibilitat dels serveis socials». A més, s'ha compromès a impulsar un pla amb «ajudes a la conciliació».

Així es va pronunciar en un dinar-míting a Nemenzo, Santiago de Compostel·la, -al qual hi van assistir unes mil persones, segons el partit- i en què va prendre també la paraula el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo. En l'acte hi eren també la candidata del PP per La Corunya i responsable de Comunicació del PP, Marta González, i la candidata per Pontevedra al Congrés, Ana Pastor.

Casado va justificar aquest nou ministeri al·legant que la família és «el més important d'una societat» i va explicar que es tracta d'ajudar els joves perquè es puguin emancipar i tenir un família, i que les dones que «lliurement» vulguin ser mares comptin amb tot el suport de les institucions.

A més, el president del Partit Popular va defensar ajudes en «habitatge», ajudes «fiscals» i «ajudes a la conciliació», que és «molt important». «Nosaltres tirarem endavant la regulació del teletreball per acabar amb aquest presencialisme en els llocs de feina», va ressaltar el candidat a la presidència del Govern.

Aposta per l'educació infantil

Casado va assenyalar que el Partit Popular apostarà també perquè les empreses «siguin responsables» en la conciliació «fomentant fiscalment» les que apostin per permetre que pares i mares puguin conciliar la vida familiar amb l'horari de feina. També es va comprometre a impulsar l'educació infantil de 0 a 3 anys «perquè progressivament sigui gratuïta i estigui finançada pel sistema públic».

Durant el seu discurs, Casado va demanar el vot per al PP perquè Sánchez és «una amenaça per a Espanya» i un «perill públic», ja que, segons va dir, en el Govern «no només manen independentistes i uns proetarres de Bildu» sinó també els «comunistes de Podem». «No volem acabar com en l'època de Zapatero, volem evitar tornar a les pàgines més negres de la història recent d'Espanya», va proclamar.

Segons el líder del PP , les eleccions del 28 d'abril són «una cita clau» en què es pot «decidir» amb el vot el «futur» de l'Estat. «Al PP hem renovat els nostres equips i hem reforçat les nostres propostes per garantir no només la continuïtat històrica de la nostra pàtria sinó també el seu desenvolupament econòmic i el nostre Estat del benestar», va afegir.