La catedral de Notre Dame de París, un dels monuments més emblemàtics de la capital francesa, està patint un incendi que ha destruït gran part del sostre i l'agulla central del temple.

El foc es va iniciar quan faltaven deu minuts per les set de la tarda, poc després de l'hora de tancament al públic del monument, que es trobava en obres de restauració.

La Fiscalia de París ha anunciat l'obertura d'una investigació per determinar les circumstàncies de l'incendi. La Policia Judicial ha estat l'encarregada d'investigar els motius del foc.

Els bombers van tenir dificultats per accedir a la catedral, el que va fer que les flames s'estenguessin per tot la carcassa que subjecta el sostre, que a poc a poc va ser pastura de les flames, que també van afectar alguns arcbotants.

Aquest ha estat el moment en què ha caigut l'agulla central:

En el moment de l'incendi la catedral ja havia tancat als turistes, però les autoritats van evacuar tot el perímetre, així com part dels habitatges adjacents per evitar que fossin afectats pel fum.

Kaissia Rouan, que es trobava al parc proper al temple, va assegurar que "quan van arribar els bombers ja havia moltes flames que sortien de la teulada" de la catedral.

"Hem vist molt fum, pensàvem que era per les obres que estan fent. Cada vegada n'hi havia més, ens n'hem anat a la part de davant i ens han desallotjat per evitar que ens afectés el fum. Hem vist les flames sortir de la catedral. És molt trist", va assegurar la turista visiblement afectada.

L'alcalde del districte 4 de la ciutat, Ariel Weil, va assegurar que tots els bombers disponibles a la ciutat s'han traslladat al lloc dels fets.

L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, així com diversos ministres, es van traslladar fins als voltants de la catedral per seguir en directe les tasques d'extinció de les flames.

El president francès, Emmanuel Macron, que havia de pronunciar aquesta nit una al·locució televisada, la va posposar "sine die" per l'incendi i va anunciar que es traslladarà també a Notre Dame.

"Tota la nació sent emoció. Penso en tots els catòlics i en tots els francesos. Com tots els nostres compatriotes, estic trist de veure cremar una part de nosaltres mateixos", va escriure Macron al seu compte de Twitter.

Una de les catedrals gòtiques més antigues

Notre Dame és una de les catedrals gòtiques més antigues del món. El temple va ser edificat entre 1163 i 1245. Dedicada a la Mare de Déu, actualment s'hi estaven fent obres de rehabilitació, tot i que seguia oberta al públic.