L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va advertir que almenys 121 persones han mort i 561 han resultat ferides durant l'ofensiva iniciada fa deu dies pel general Khalifa Haftar per ocupar la capital del país, Trípoli. «Es tracta de 682 víctimes: 121 morts i 561 ferits. Estem enviant subministraments mèdics, així com suport a la primera i segona línies de resposta», va assenyalar l'OMS.

El general Haftar lidera l'Exèrcit Nacional Libi (LNA), que de moment es manté a uns 40 quilòmetres de la capital del país, on s'estan lliurant constants escaramusses amb les forces de Trípoli.

El balanç va aparèixer en un dia en què milers de libis van sortir als carrers de Trípoli i Misrata per manifestar-se contra el conflicte obert entre Haftar i el primer ministre reconegut del país, Fayez Serraj, cap del Govern de Trípoli. Els responsables de les manifestacions pretenien estendre una mà amiga a Haftar i proposar-li que apostés per una solució pacífica a través d'un govern civil, davant del règim militar que, temen, podria imposar el general si aconsegueix apoderar-se de la ciutat.

En les protestes també es va denunciar el suport que Haftar rep d'aliats internacionals com l'Aràbia Saudita i França. A la manifestació de Misrata, de fet, els participants van cremar una bandera francesa.

Paral·lelament, el Govern libi de Trípoli, reconegut per la comunitat internacional, va anunciar la detenció d'un individu acusat de formar part de l'organització terrorista Estat Islàmic que pretenia atemptar a la capital siriana. L'individu va ser identificat com Anas Abrik Zuki, de nacionalitat líbia, i es troba en mans de les Forces Especials de Contenció.