El president del Govern i candidat del PSOE a les generals del 28 d'abril, Pedro Sánchez, té la voluntat de parlar amb «tots» els partits en la propera legislatura, però ha avisat l'independentisme que aquest diàleg només el durà a terme «dins de la Constitució i de l'Estatut d'Autonomia».

Com ve fent al llarg d'aquesta campanya, Sánchez es va dedicar durant un míting a Las Palmas a desmuntar l'acusació que aboca contra ell la dreta respecte a què està venut a l'independentisme. Un raonament que Sánchez titlla d'«absurd», ja que els independentistes van tombar el seu projecte de pressupostos generals de l'Estat, la qual cosa va desembocar en la bestreta de les eleccions.

Per no dependre dels independentistes en la propera legislatura, Sánchez va demanar el vot per aconseguir una «gran majoria» que permeti el PSOE governar en solitari amb les seves pròpies forces i poder així portar una major «estabilitat» a l'Estat, que necessita emprendre grans transformacions per seguir progressant.

Conscient que la política d'alleujament amb l'independentisme català i el suport que va rebre d'aquests partits en la moció de censura suposa un dels flancs per on més l'ataca la dreta, Sánchez va contraatacar qüestionant el patriotisme del PP. «Estimen tant Espanya que van decidir quedar-se amb els diners de tots a les seves butxaques!», va denunciar.

Canvi polític a les Canàries

En un míting a Las Palmas de Gran Canària davant un auditori d'unes 1.500 persones, va advertir que el PSOE «desterrarà» l'insult de la política, ja que «no aporta res». En clau canària, Sánchez va entendre que el candidat socialista al Govern de Canàries, Ángel Víctor Torres, serà un president diferent a Fernando Clavijo, ja que «liderarà» el canvi polític a l'arxipèlag i «defensarà els interessos de Canàries, però de forma constructiva».