El Partit Socialdemòcrata de Finlàndia (SDP) va sert la formació més votada a les eleccions legislatives de diumenge amb un 17,7 per cent dels vots, només dues dècimes per davant de l'ultradretà Partit dels Finlandesos, abans coneguts com a Vertaders Finlandesos. Els vots de l'SDP es tradueixen segons les projeccions en 40 del total de 200 escons del Parlament finlandès, mentre que el Partit dels Finlandesos controlarà 39 escons. Els comicis han deixat una cambra molt fragmentada, i és la primera vegada a la història del parlamentarisme finlandès que cap partit no supera un 20 per cent del suport popular.

Per darrere d'aquests dos partits se situa el conservador Partit de la Coalició Nacional (NCP), amb un 17 per cent dels vots i 38 escons; i el Partit del Centre de Finlàndia del primer ministre sortint, Juha Sipilä (13,8 per cent i 31 escons). L'ecologista Lliga Verda ha obtingut un 11,5 per cent dels vots i 20 escons i l'Aliança d'Esquerres s'ha situat en el 8,2 per cent dels vots i 16 escons. Per darrere hi ha el Partit Popular Suec de Finlàndia (4,5 per cent i 9 escons) i el Partit Cristianodemòcrata (3,9 per cent i 5 representants). Reforma Blava, una escissió del Partit dels Finlandesos, en canvi es va enfonsar i amb prou feines va aconseguir un 1 per cent dels vots. Els altres dos escons per sumar els 200 del Parlament han anat a parar a altres candidats. La participació ha estat del 72 per cent.

Amb aquestes dades, el Parlament estarà molt fragmentat i seran necessàries unes àmplies aliances per aconseguir un Govern estable, encara que els socialdemòcrates semblen disposats a intentar-ho després de la seva històrica victòria. D'aquesta forma, l'SPD es veurà obligat a crear una coalició d'almenys 4 partits per frenar la ultradreta.