El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Pamplona assegura que l'anunci en una pàgina web d'un anomenat «Tour de la Manada», en què es publicitava el recorregut pels carrers de la capital navarresa seguit pels condemnats pel delicte sexual grupal perpetrat als Sanfermines de 2016, constitueix «un tracte vexatori per a la víctima del delicte».

Per aquest motiu, d'acord amb la postura de l'acusació particular i en contra del criteri del ministeri fiscal, el magistrat considera que els fets poden ser constitutius d'un delicte contra la integritat moral. A l'acte, que pot ser recorregut, el jutge insta el fiscal i l'acusació particular a, en el termini comú de deu dies, formular un escrit d'acusació per sol·licitar l'obertura del judici oral o el sobreseïment de la causa.

Les diligències judicials es van incoar després d'un atestat elaborat per la Policia Foral. Resulta indiciàriament acreditat que, entre el 3 i el 5 de desembre de 2018, l'imputat va publicar a un web un anunci sobre l'anomenat «Tour de la Manada».