Les autoritats de França tenen previst col·locar una gran lona a la part superior de Notre-Dame perquè faci de paraigües i protegeixi la volta del temple cristià de l'acció de la pluja per evitar que pateixi més danys en els propers dies. Les pluges que es preveu que caiguin la propera setmana a París podrien causar majors desperfectes a la catedral, greument afectada per l'incendi registrat el 15 d'abril, que, entre altres danys, va provocar l'ensorrament de l'agulla i va deixar completament cremat el sostre de fusta de la volta de la nau central i el creuer.

L'incendi va deixar tres zones completament descobertes al temple, la nau, el creuer i la zona nord del creuer, fet pel qual les autoritats desplegaram una gran lona per mantenir protegida la catedral davant de les pluges i les inclemències meterològiques, un treball del qual es farà càrrec l'arquitecte en cap de Notre-Dame, Philippe Villeneuve.

Paral·lelament, les autoritats de França han establert un perímetre de prohibició de manifestacions al voltant de la catedral de Notre-Dame després del devastador incendi, fet pel qual els Armilles Grogues no podran manifestar-s'hi avui.

La Prefectura de Policia ha justificat el manteniment del perímetre d'exclusió per «motius de seguretat» després dels greus desperfectes que va patir la catedral de París en l'incendi del dia 15, que va acabar provocant l'ensorrament de l'agulla, entre d'altres afectacions.