El president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar el 2017 després del nomenament de Robert Mueller com a fiscal especial que això suposava «la fi» de la seva Presidència, segons l'informe publicat dijous pel propi Mueller. «Déu meu, Això és terrible. És la fi de la meva Presidència. Estic fotut», va dir Trump, segons el document. La reacció del president dels EUA va tenir lloc després que el llavors fiscal general Jeff Sessions li informés del nomenament.

Durant la seva reacció, el mandatari «es va enfadar i va criticar» Sessions. «Com has pogut deixar que això passi, Jeff?», li va preguntar. Posteriorment, va comunicar a Sessions que havia de dimitir, amb el que el llavors fiscal general es va mostrar conforme. Sessions va abandonar la Casa Blanca i va tornar l'endemà per entregar a Trump la seva carta de renúncia.

En tot cas, Trump va descriure com a «grans mentides» les crítiques recollides a l'informe del fiscal especial, que posen en qüestió les seves actuacions, en particular pel seu suposat interès en obstruir les indagacions obertes.

Per part seva, el Kremlin va assegurar que l'informe del fiscal especial Robert Mueller no ofereix «proves» que acreditin els intents de Rússia per interferir a les eleccions de 2016. «En general, l'informe segueix sense oferir proves argumentades que Rússia suposadament va intervenir en el procés electoral als Estats Units», va assenyalar el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov.