25 de abril de 2019
25.04.2019
Diari de Girona

Dos multimilionaris i una embarassada, entre els suïcides de Sri Lanka

El president del país demana al ministre de Defensa i al cap de la Policia que presentin la dimissió

25.04.2019 | 01:19
Dos multimilionaris i una embarassada, entre els suïcides de Sri Lanka
Dos multimilionaris i una embarassada, entre els suïcides de Sri Lanka

La investigació de la policia de Sri Lanka ha revelat que un total de nou atacants suïcides van dur a terme els atemptats en què van morir 359 persones, incloent 45 nens i 34 estrangers, segons el ministre de Defensa, Ruwan Wijewardene. El titular de Defensa va confirmar que el líder del grup Nacional Thowheeth Jama'ath (NTJ), que va inspirar i va organitzar la matança, Zahran Hashim, es troba entre els que es van immolar, així com dos dels fills del multimilionari Mohammad Yusuf Ibrahim, un dels majors importadors d'espècies del món, i una dona embarassada.

Per part seva, el president de Sri Lanka, Maithripala Sirisena, va demanar al cap de la Policia i al ministre de Defensa que presentin la seva dimissió després dels atemptats. El mandatari de Sri Lanka va anunciar que renovarà la cúpula de les forces de seguretat en el termini d'una setmana i que realitzarà canvis a les institucions de seguretat en les properes 24 hores.

Paral·lelament, alts càrrecs governamentals van ocultar de manera deliberada informació d'Intel·ligència sobre el risc d'atemptats a Sri Lanka, segons va denunciar el ministre d'Empreses Públiques, Lakshman Kiriella. «La informació hi era, però els alts càrrecs no van adoptar les mesures apropiades», va afirmar Kiriella en una compareixença davant el Parlament. El ministre va explicar que la informació sobre possibles atacs suïcides va ser rebuda d'agents d'Intel·ligència indis el 4 d'abril.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook