El Departament del Tresor dels Estats Units va incloure a la seva llista de sancions el ministre d'Exteriors de Veneçuela, Jorge Arreaza, així com la jutgessa Carol Padilla. Arreaza se suma així a altres alts càrrecs del Govern de Nicolás Maduro als quals han sancionat els Estats Units, que s'han convertit en un dels més ferms defensors de l'autoproclamat president interí de Veneçuela, Juan Guaidó. A més, el gener passat, el Departament del Tresor també va sancionar la petroliera estatal veneçolana Petróleos de Venezuela (Pdvsa).

Paral·lelament, el Servei Bolivarià d'Intel·ligència Nacional (Sebin) de Veneçuela va detenir el diputat opositor Gilber Caro, membre de Voluntat Popular, el partit polític de Guaidó, segons va explicar la també diputada Adriana Pichardo.

La veu d'alarma la va donar l'Assemblea Nacional, controlada per l'oposició veneçolana, denunciant a Twitter que «la dictadura novament va violar la immunitat parlamentària d'un diputat». «Fem responsable el règim usurpador de la vida i la integritat del diputat», va afegir. Pichardo va explicar que l'arrest el va efectuar el Sebin de matinada quan Caro i el seu equip de treball estaven acabant la seva jornada de treball. La legisladora veneçolana va denunciar que ni l'Assemblea Nacional, ni Voluntat Popular, ni els advocats ni la família de Caro van ser informats sobre l'arrest.