El Govern de Veneçuela ha expressat el seu rebuig a les sancions imposades per part dels Estats Units al ministre d'Exteriors, Jorge Arreaza, una mesura que assegura que pretén «fer callar la veu de Veneçuela en el món». Veneçuela ha assenyalat que Washington pretén «intimidar, difamar i perseguir alts funcionaris de l'Estat Veneçolà, en un pla sistemàtic que busca soscavar les institucions, la Constitució i les lleis de la República, per tal de propiciar un canvi de govern favorable als seus interessos». «Amb aquestes noves mesures (...) pretén fer callar la veu de Veneçuela al món i, al mateix temps, obstaculitzar l'administració independent, sobirana i legítima de la Justícia al país», ha assenyalat el Govern en un comunicat.

D'altra banda, els ambaixadors nomenats pel cap de l'opositora Assemblea Nacional de Veneçuela i autoproclamat «president encarregat», Juan Guaidó, van iniciar ahir reunions a la capital de Colòmbia, Bogotà, per dissenyar una nova estratègia de pressió internacional sobre el Govern de Nicolás Maduro perquè el mandatari abandoni el poder.

Uns 13 diplomàtics opositors intentaran que les desenes de països que els donen suport, liderats per Estats Units i Colòmbia, incrementin les sancions contra el mandatari veneçolà i els seus col·laboradors, i integrar en el diàleg els principals aliats del president bolivarià, Rússia i Xina.