El president de l'Assemblea Nacional veneçolana, Juan Guaidó, ha publicat aquest dimarts un missatge acompanyat de Leopoldo López --alliberat de l'arrest domiciliari-- i d'un grup de militars per fer una crida als militars i a la població civil a sortir al carrer per fer "cedir definitivament" la "usurpació".

Guaidó ha difós un vídeo en les xarxes socials en el qual, sense al·ludir a la presència de López, fa una "gran crida als treballadors públics" a "recuperar la sobirania nacional".

Així, ha agraït el suport dels "valents" i ha assegurat que les Forces Armades estan "clarament al costat del poble, lleials a la Constitució".

Per la seva banda, el Govern veneçolà ha denunciat que s'està produint un intent de "cop d'estat" per part de qui ha qualificat com "militars traïdors" després que l'autoproclamat president interí de Veneçuela, Juan Guaidó, hagi anunciat l'inici de la "fase final" per posar fi a la "usurpació" de Nicolás Maduro.

"Informem al poble de Veneçuela que en aquests moments estem desactivant un reduït grup d'efectius militars traïdors que s'han posicionat al Distribuidor Altamira per promoure un cop d'estat contra la Constitució i la pau de la República", ha escrit en el seu compte de Twitter el ministre portaveu, Jorge Rodríguez.