El líder de Podem, Pablo Iglesias, va considerar que el Govern «es va equivocar reconeixent» Juan Guaidó com a president encarregat de Veneçuela, i va afirmar que des del Ministeri d'Afers Exteriors els han reconegut «en privat» que «efectivament era un error reconèixer un president que no vol convocar eleccions lliures».

Iglesias va condemnar «rotundament el cop d'Estat» que, segons el seu parer, va es va produir dimarts a Veneçuela, i va considerar que el que necessita el país caribeny per superar la seva crisi política i la seva crisi econòmica són unes eleccions lliures.

«Guaidó no vol unes eleccions lliures, vol un cop d'Estat que provoqui una intervenció de Donald Trump i un bany de sang. El ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, sap que tenim raó i en privat ens han reconegut que era un error reconèixer un president que no vol convocar eleccions lliures», va asseverar. Va assumir la postura que defensa l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, que reclama «diàleg entre veneçolans i una solució democràtica».