Hamas, que controla la Franja de Gaza, i les autoritats d'Israel van acordar de matinada un alto el foc que, almenys de moment, ha posat fi a 48 hores d'atacs, durant els quals la zona ha patit nivells de tensió inèdits des de l'ofensiva del 2014. Una trentena de persones han perdut la vida.

Els mitjans locals van informar que hi havia un alto el foc a la zona des de dos quarts de cinc de la matinada hora local i la jornada es va iniciar amb calma a la frontera de Gaza. El Govern hebreu no es va pronunciar oficialment, però l'Exèrcit va anunciar l'aixecament de les restriccions a la zona sud d'Israel, la més castigada pel llançament de coets.

Segons les Forces de Defensa israelianes, les milícies palestines han disparat des de dissabte 690 coets, 240 dels quals han estat interceptats. Quatre civils han perdut la vida al costat israelià, segons aquest balanç oficial, que compta també amb les repercussions que els atacs han tingut en el dia a dia de la població civil.

Israel ha respost a l'amenaça amb una cascada de bombardejos i l'assassinat selectiu d'un alt càrrec de Hamas -el primer d'aquest tipus des del 2014-. En concret, l'Exèrcit ha reconegut atacs contra 350 objectius de Hamas.