El general chavista i membre de l'Assemblea Veneçolana Hugo Carvajal, detingut a Espanya el 12 d'abril perquè els EUA el reclamen per narcotràfic, va insinuar que té informació «única» sobre el règim i que podria compartir-la amb les autoritats espanyoles, que actualment tramiten la seva extradició. Ja en la seva declaració després de ser detingut, Carvajal va dir al jutge de l'Audiència Nacional Santiago Abascal que els Estats Units el reclamaven per la informació privilegiada sobre el règim que maneja i de la qual té documentació, atès que exercia tasques d'intel·ligència sota direcció d'Hugo Chávez.

Per altra banda, el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, oferirà nous «incentius» als militars de Veneçuela que «donin l'esquena al president veneçolà, Nicolás Maduro», segons va informar un alt càrrec del Govern nord-americà. En un discurs davant l'Americas Society al Departament d'Estat, Pence informarà que els Estats Units tenen previst imposar sancions a 25 magistrats del Tribunal Suprem de Justícia de Veneçuela.

Paral·lelament, l'Assemblea Nacional va aprovar la Llei de Garanties, pensada per protegir els treballadors públics que decideixin donar l'esquena al Govern, tal com reclama el president encarregat, Juan Guaidó.

El Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) va determinar que set diputats opositors, entre ells el destacat dirigent Henry Ramos Allup, han vist compromesa la seva responsabilitat penal per la «comissió flagrant» de diversos delictes, inclosos els de traïció i rebel·lió, pels successos del passat 30 d'abril.

La Guàrdia Nacional Bolivariana es va desplegar al voltant de l'Assemblea Nacional de cara a l'inici de la sessió parlamentària, limitant l'accés dels mitjans de comunicació. «Treballadors de l'Assemblea Nacional i periodistes no poden entrar al Palau Federal Legislatiu per ordres de la Guàrdia Nacional Bolivariana», va denunciar el Parlament a Twitter.