El vicepresident de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Edgar Zambrano, va ser detingut per agents del Servei Bolivarià d'Intel·ligència Nacional (SEBIN). Minuts abans, el propi Zambrano havia alertat que es trobava envoltat per membres del SEBIN a prop de les instal·lacions del partit opositor Acció Democràtica.

Paral·lelament, el diputat Richard Blanco, un dels deu opositors que han estat desposseïts de la seva immunitat parlamentària per la seva implicació en els successos del 30 d'abril, es va refugiar a la residència de l'ambaixador argentí a Caracas.

Per part seva, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va destacar la «dignitat» de la Força Armada Nacional Bolivariana davant del «govern supremacista» del seu homòleg nord-americà, Donald Trump, que va instar els militars veneçolans a deixar caure el líder chavista.

Per altra banda, el líder del Partit Popular, Pablo Casado, va carregar durament contra el ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, per limitar la «tasca» de l'opositor veneçolà Leopoldo López a l'Ambaixada d'Espanya a Caracas.