L'oposició veneçolana va denunciar que agents de la Guàrdia i la Policia Nacional bolivarianes (GNB i PNB) i del Servei Bolivarià d'Intel·ligència Nacional (SEBIN) s'han desplegat al voltant del Parlament, pel que sembla, a la recerca d'explosius. «Cossos de seguretat (GNB, PNB i SEBIN) del règim usurpador continuen impedint els accessos al Palau Federal Legislatiu», va anunciar a Twitter el Centre de Comunicació Nacional, que exerceix d'oficina de premsa de l'autoproclamat «president encarregat», Juan Guaidó.

El diputat opositor Biagio Pilieri va explicar en la mateixa xarxa social que els agents han entrat a l'Assemblea Nacional amb «l'excusa» que hi hauria «un suposat aparell explosiu». «¿Un altre conte xinès?», va qüestionar.

El Centre de Comunicació ha retret que «els funcionaris del SEBIN segueixen impedint l'ingrés al Palau Federal Legislatiu al personal de seguretat per verificar la situació». La setmana passada, agents de la GNB es van desplegar als voltants del Parlament i van impedir l'accés a la premsa nacional i internacional i als treballadors de la seu legislativa que no tinguessin l'acreditació pertinent.

Aquests moviments es produeixen enmig del que Guaidó ha titllat de «cop al Parlament» per la detenció del seu vicepresident, Edgar Zambrano, i les accions judicials contra una desena de diputats, que han portat a diversos a refugiar-se en ambaixades estrangeres. La crisi política va empitjorar el 10 de gener, quan Nicolás Maduro va decidir iniciar un segon mandat de sis anys que no reconeixen ni l'oposició ni bona part de la comunitat internacional perquè consideren que les eleccions presidencials del 20 de maig van ser un frau.